Povestea fondatorului Alfieri, Domenico Masucco, începe în anii 1970 în regiunea Piemonte. Acest domn din Torino, fermecat de tradițiile culinare ale soției sale, decide să exploreze Langhe și Roero în căutarea celor mai bune rețete locale. În doar câțiva ani, reușește să creeze o afacere care pune în valoare tradiția acestei regiuni, transmițând experiența gustului prin atelierul său de paste.
Pentru a evidenția gustul excepțional și calitatea premium a pastelor pe care le produc conform rețetelor tradiționale piemonteze, Alfieri a creat o gamă specială de sosuri pentru paste, cum ar fi sosul pesto. Această variantă de pesto este tipică pentru regiunea Liguria. Are o reputație de renume mondial, se distinge prin culoarea verde și gustul său unic și este inclus printre produsele alimentare tradiționale liguriene. Rețeta originală pentru Pesto genovez (din orașul Genova) are origini străvechi, despre care se crede că a apărut pentru prima dată în bucătăriile italiene la mijlocul secolului al XIX-lea.
Încercați-o acum și comandați-o de pe site-ul nostru, alături de pastele artizanale create de Alfieri.Un sos pentru paste Alfieri de 80 de grame este suficient pentru o singură porție de paste.