Povestea fondatorului Alfieri, Domenico Masucco, începe în anii 1970 în regiunea Piemonte. Acest domn din Torino, fermecat de tradițiile culinare ale soției sale, decide să exploreze Langhe și Roero în căutarea celor mai bune rețete locale. În doar câțiva ani, reușește să creeze o afacere care pune în valoare cu adevărat tradiția acestei regiuni, transmițând experiența gustului prin atelierul său de paste. Pentru a găti paste cu adevărat delicioase, avem nevoie și de un sos de roșii pe măsură. Tocmai de aceea, gama creată de Alfieri nu este doar recomandată, ci necesară alături de pastele sale extraordinare.
Sosul de roșii Arrabiata pentru paste conține roșii italiene, ceapă, ardei iute italian, ulei de măsline extravirgin, morcovi, sare, zahăr și usturoi.Se potrivește perfect cu paste servite cu mozzarella proaspătă, cum ar fi "fior di latte", feliată deasupra pastelor încă fierbinți.Un sos pentru paste Alfieri de 180 de grame este suficient pentru două porții de paste.