Povestea lui Riolfi Sapori începe în vremurile în care Giorgio și Mauro Riolfi își petreceau copilăria în casa bunicii lor Talina, pe dealurile din Canellese. Acolo, au învățat despre ingredientele naturale, despre conservarea acestora și au dezvoltat o pasiune pentru gătit. De-a lungul anilor, în 1985, a fost creată afacerea de familie Riolfi Sapori, un loc în care modernitatea și tradiția se îmbină perfect.Pentru a evidenția gustul excepțional și calitatea superioară a pastelor produse după rețete tradiționale din Piemonte, Alfieri a creat o gamă specială de sosuri pentru paste. Sosul Barolo este un tribut adus acestei regiuni, conținând, așa cum sugerează și numele, un vin roșu produs în regiunea Piemonte, în special în zona Langhe. Vinurile sunt obținute din soiul de struguri Nebbiolo, cunoscut pentru pielița sa subțire și boabele mici, de obicei bogate în acid și taninuri.
Ingrediente pentru sosul Barolo: Roșii italiene, morcovi, ceapă, vin Barolo DOCG, vin roșu (conține sulfiți), ulei de măsline extravirgin, țelină, sare, zahăr.Un sos pentru paste Alfieri de 180 de grame este suficient pentru două porții de paste.